Feb 3
Problem har inte sin grund i andra ursprung
icon1 marina | icon2 Allmänt | icon4 02 3rd, 2013| icon3Kommentering avstängd

Många eller ska man säga en del har sin syn att de stora samhällsproblemen och sociala problemen finns i invandrartäta områden som Rosengård, Hjällbo och Rinkeby. Men nu får människor tänka om! Enligt  chefen för Reforminstitutet Stefan Fölster så är det snarare tvärtom, där det finns få invandrare där finns de stora sociala problemen. Man har i denna undersökningen använt sig av en Sverigeanpassad variant av FN:s utvecklingsindex. Och de huvudområden som bedöms är skola, jobb, hälsa, pengar och en kategori kallad hopplöshet och utanförskap.

Av de orter som ligger sämst till i indexet är det exceptionellt få invandrare. Och så är det med de totala 20 orter som ligger sämst på listan, de har få invandrare. Så nu får samhället öppna sina ögon och inse att denna grupp av människor inte är några som försämrar vårat samhälle. Det finns sämre individer inom alla grupper, men vi tillhör i slutändan alla samma grupp. Nämligen gruppen Svenskar. För oavsett var man har sina rötter så är man svensk när man bor i Sverige! Men åter till undersökningen, visst har vi integrationsproblem i Sverige, visst har vissa människor problem i invandrartäta områden. MEN man får inte glömma de problem som finns i övriga områden, som är/kan vara minst lika stora om inte större.Ögonen måste öppnas så vi ser de sociala problem som finns i vårt samhälle, blickarna ska riktas åt alla håll.

Här av även media en stor roll, i synnerhet kvällstidningarna som gärna lockar läsare med en vis typ av rubriker. Hur ofta ser du på rubrikerna där de står om orter med få invandrare i, där det finns stora sociala problem?

Läs mer här:

DN

GP

 

Aug 30
Nått i magen…
icon1 marina | icon2 Allmänt | icon4 08 30th, 2012| icon3Kommentering avstängd

Nu har jag skickat iväg lite fler jobbansökningar, hoppas på napp snart! Ska kolla vidare senare om det kommit ut fler jobb. Nu har jag fixat mig en smoothie, det är ju såå gott!! Och nyttigt ;) Receptet kan ni hitta här.

Har även hunnit med att kolla på avsnittet av Heart of Dixie som jag missade i tisdags då jag var på möte. Älskar den serien!!

Ska iväg och träna senare, men tror jag skall läsa lite fram tills dess… Får se vad jag känner för. Väntar på ett mail från en tjej som ville köpa en bok av mig får se om hon hinner svara innan jag åker i så fall skall jag eventuellt träffa henne. Det behövs ju lite extra i kassan nu ;)

Aug 21
Hungrig!
icon1 marina | icon2 Allmänt | icon4 08 21st, 2012| icon3Kommentering avstängd

Har varit ute på en härlig powerwalk, precis duschat så nu är jag hungrig och skall ta och fixa lite mat. Det blir favoriten kyckling med lite tillbehör :)

Sedan blir det väl att kolla jobb och kanske läsa lite tidning. Vi får se!

Jul 6
En bok plus sängen…
icon1 marina | icon2 Allmänt | icon4 07 6th, 2011| icon3Kommentering avstängd

Det var en helt okej jobb dag idag, är fortfarande rätt trött, det går lite upp och ner. Efter jobbet gick jag till apoteket men givetvis hade jag fått med mig fel recept, suck!! Så det var bara att cykla hem och hämta det andra för att sedan gå till ett annat apotek. Som tur var hade de tabletterna jag skulle ha där.

Efter det blev det en powerwalk på 1h 15min, det var riktigt härligt att få komma ut och bara köra!! Man måste ju njuta av det fina sommarvädret när man är inomhus och jobbar hela dagarna.

Nu tänkte jag ta min bok och lägga mig å läsa lite innan det är dags att sova. Hoppas ni haft en fin dag!! <3

Jun 19
Läser och läser…
icon1 marina | icon2 Allmänt | icon4 06 19th, 2011| icon3Kommentering avstängd

Det kändes väldigt skönt efter att man städat hemma. Rensade ut lite grann, la upp lite kurslitteratur till salu men orkade inte rensa igenom allt. Utan det får väl bli att man gör lite i taget, det är ju inte den roligaste sysselsättningen precis hehe. Sen tog jag en härlig dusch där jag scrubade hela kroppen så den är alldeles len och mjuk nu efteråt smörjade jag in med bodybutter med cocosdoft. Känns riktigt skönt och snart skall man kliva ner i en nybäddad säng men rena och fräscha lakan, kan det bli bättre =)

Sen har jag läst en hel del i min bok, Laura flickan från havet som är skriven av Carolina Gynning. En väldigt bra bok, helt klart värd att läsa! Hon kan skriva…Tänkte förlytta mig från soffan till sängen snart och läsa vidare där en stund. Imorgon är det måndag och jobb igen..Denna veckan är det dock bara 4 jobb dagar sen på torsdag kommer mami och hämtar mig =)

Sov så gott alla fina!!! Kärlek till er <3

Jun 17
Trött, tröttare, tröttast…
icon1 marina | icon2 Allmänt | icon4 06 17th, 2011| icon3Kommentering avstängd

Idag känner jag mig riktigt seg och trött, ville inte alls gå upp nu när alarmet ringde. Kanske är man extra trött eftersom det är fredag och man vet att det snart är helg. Idag jobbar jag till 12, gööött!!! Helgen känns mycket längre när man slutar några timmar tidigare!

Först blir det då jobb en stund och sedan skall jag förhoppningsvis iväg på yoga om jag hinner med bussen. Men nån av bussarna borde jag allt hinna med. Hoppas att allt flyter på, på jobbet och att vi är i tid idag. Men det kommer säkert vara tvärtom bara för att man har en tid att passa…

Nu ska jag äta klart min frukost, har lite mindre tid idag eftersom jag skall åka med bussen. Ha en skön start på denna fredag!!

Jan 16

Då är denna dagen snart över och visst har jag fått en del läst, och något har väl fastnat, skönt att man har morgondagen på sig också. Så hoppas resten fastnar då så man kan klara den här jäkla tentan, det bara måste gå!!!

Just nu cirkulerar mina tankar runt omkring i huvudet, saknar min sötaste Kalina så grymt mycket!! Vill bara flytta och komma närmare henne så vi kan ses oftare. Men livet tillåter inte det just nu, eftersom man är mitt uppe i pluggandet. Men förhoppningsvis får vi ses snart!! Men det är jobbigt när en nära vän bor så långt bort, vi har verkligen känt varann i tio år nu!! Galet!! Åren går så fort…

Samtidigt har man lärt känna fler nya människor här i Göteborg, träffat de sötaste tjejerna nu i min klass under hösten. Som man förhoppningsvis kommer fortsätta vara bra vänner med även nu när jag lämnar vår klass och börjar en ny. Kommer sakna att se er varje dag!!  Men man kommer förhoppningsvis träffar lite roligt folk i den nya klassen också, känner redan en i alla fall =) Tankarna snurrar…

Sen funderar man på vad som kommer hända med ens liv i framtiden? vad kommer hända när jag är klar på universitetet? Vart kommer jag bo? Vart kommer jag jobba? Ikväll är det en sån där kväll där alla tankar kommer upp och bara snurrar runt, tankar som framtiden kommer utse vad de får för svar… Jag hoppas bara på att det är bra svar =)

Snart dags för sängen, hoppas ni haft en bra dag! Massa kärlek till er <3

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Switch to our mobile site