Yoga + Kondition

Idag började dagen med ett härligt yoga pass på MyrbergBjörn med Monika som instruktör. Det är verkligen så härligt att börja dagen på det här sättet, man känner hur mycket bättre man mår. Det var ett bra flöde på klassen idag, det kändes lite mer utmanande idag då positionerna hölls något längre. Det kändes i kroppens muskler att de fick jobba. Det var några nya övningar för mig när det kom till att tänja ut kroppen, men det var riktigt härlig övningar!! Klassen avslutades med skulderstående innan vi avsluta med Savasana som alltid, vilket är total avslappning.

Efter yogan tog jag mig till sats, skulle egentligen kört body pump med kände att yogapasset hade väldigt mycket styrka i sig så det blev konditionsträning istället. Dryga 70minuter på crosstrainern, härligt!!

Comments: Leave a Comment

Nästan där..

Idag var det yoga igen och jag bara älskar det!! Skulle kunna köra det varje dag =) Funderar på att börja dagarna med solhälsningar, om jag då inte skall på ett morgonpass med yoga. Jag har blivit ordentligt kär, och det i yoga!! =)

Idag var det yoga med Monika, samma Monika som var veckans intervju i fredags. Älskar hennes yoga klasser, hon är så grymt duktig, pedagogisk och erfaren. Det var en del nya övningar idag, men det är alltid kul med lite utmaningar.Passets stora utmaning var huvudstående, jag kom inte hela vägen upp men är på god väg. Har bra förutsättningar och bra grund sa Monika så nu gäller det bara att få till den sista lilla biten. Och jag vill det så gärna!!

Jag har utvecklats så otroligt mycket sen jag började på MyrbergBjörn, det är så fantastisk!! Jag känner verkligen skillnaden i kroppen och jag klara av mer. Jag kan gå djupare in i positionerna och utmana mig i nya. När mitt månadskort är slut skall jag se om jag på något sätt kan lösa så jag kan köpa ett tiokort så man kan gå där i alla fall en gång i veckan. Monika, Christina, yogastudion och yogan ger mig en sån enorm lycka. Jag mår så himla bra av att få gå där och utöva min yoga. Nameste!!

Comments: Leave a Comment

Comments: Leave a Comment

Dagens yogapass…

Det var så himla skönt att börja dagen med yoga, det känns som energin från den fortfarande sitter i en. Så det kommer absolut vara värt att ta sig upp tidigare för att ge sig iväg och yoga. Frågan om jag skall äta innan på fredag som jag gjorde idag, kanske något litet. De säger ju att om man yogar på morgonen skall man göra det på tom mage. Men nio är ju inte jätte tidigt, lite mitt i mellan. Får fundera på hur jag skall göra.

Idag fortsatte vi med det andra chakrat som vi började med igår, och det är fantastiska saker man får läsa sig och känna i sin kropp. Det blir lättare att gå in i vissa positioner samtidigt som man får mer ut av dem när man vet mer grundligt vad man skall göra. Mitt månadskort kommer ta slut innan alla chakras har gått igenom, ment tror att jag kommer att betla för de gånger som är var efter. För jag vill verkligen ta del av alla chakras och lära mig mer om dem.

Sen såg jag att de hade spännande workshops en helg nu i november som jag är sugen att gå på. Skall prata mer om det när jag kommer på torsdag igen.

Namaste!

Comments: Leave a Comment

Skön start på dagen!

Nu ska jag strax ge mig iväg till yogastudion och köra ett härligt yogapass. Kan man börja dagen på ett bättre sätt?! =)
Troligtvis kommer det bli en fortsättning på gårdagens chakras, närmare bestämt sakralchakrat.

Comments: Leave a Comment

Chakra yoga..

Idag var det dags för en ny yogasession med Christina på MyrbergBjörn. Förra veckan introduserade Christine för oss att vi varje vecka skulle gå igenom ett chakra per vecka. Förra veckan var det rotchakrat och denna veckan blir det Sakralchakrat. Och man utför då olika yoga positioner och flow anpassat efter det specifika chakrat. Det är väldigt lärofyllt och givande att lära sig mer om yogan och de chakran vi har i kroppen på det här sättet, totalt är det sju stycken.Jag ser fram emot att lära mig resten..

Passet idag var lika härligt som vanligt, jag älskar verkligen att gå på yoga!!

Comments: Leave a Comment

Yoga flow

Idag har jag varit på MyrbergBjörn igen och kört ett yogapass. Och det var lika härligt som vanligt!! Jag bara älskar att gå på yoga där!! Man utvecklas på ett helt annat sätt mot vad man gör på gymmen. Så det månadskortet jag har nu kommer jag utnyttja till max. Förhoppningsvis kommer det att bli 4 gånger per vecka blandat med annan träning. Lyx!!

Måste kolla efter jag jobbat så jag kan köpa ett klippkort där!! Det kanske kan bli min julklapp till mig själv!! =)

Comments: 2 Comments

Vad är yoga?

Yoga  betyder förening av kropp, sinne och själ, och betecknar en samling andliga och kroppsliga tekniker som troligtvis har sitt ursprung i Indusdalen för 3500–2500 år sedan.

Några viktiga grenar inom yogan är rajayoga, karmayoga, kundaliniyoga, jnanayoga, bhaktiyoga och hathayoga.

Rajayoga beskrivs i Patanjalis Yoga Sutras, och räknas som en del av Samkhya-traditionen. Olika aspekter av yoga tas också upp i många andra hinduiska skrifter, exempelvis Veda-skrifterna, Upanishaderna och Bhagavad-Gita.

Hathayoga och dess kroppsövningar, asana, är i Europa den mest kända formen, och många västerlänningar använder ordet yoga synonymt med dessa fysiska övningar. Utövaren strävar efter balans genom meditation (dhyana), andningsteknik (pranayama) och kroppsövningar (asana). Bland de mest kända formerna av hatha yoga återfinns iyengaryoga och ashtanga vinyasa-yoga.

Många förknippar yoga med fysiska ställningar men yoga är så mycket mer. Yoga är ett effektivt verktyg för att skapa balans mellan kropp och själ, mellan kropp och sinne. Yoga är inte bara fysiska ställningar, det ligger en hel vetenskap bakom som är över 5000 år gammal.

Läs mer på alltomyoga.se


Tag Search: ,
Comments: Leave a Comment

Härligt yogapass…

Idag har jag varit tillbaka på MybergBjörn, det yoga ställer jag pratade om för ett tag sen. Jag har nämligen nappat på deras erbjudande att köpa ett månads kort för 500kr och då får man träna hur mycket man vill denna månaden. En väldigt bra deal, så jag kunde ju inte motstå!!

Idag körde jag en pass för den andra delen av MybergBjörn nämligen Christine och hon var lika underbar som Monika. Vilka härliga yogisar!! Passet var verkligen toppen, jag säger som förra gången att det är sådan skillnad mot att köra på gym. Det är en annan stämning, mindre folk vilket gör att du får mer hjälp. Man får mer utmaningar, vilket gör att man kan utvecklas mer. Jag kan tänka mig att jag kommer utvecklas mer under den här månaden mot var jag har gjort under den tiden jag kört yoga på gym. Så jag hoppas att jag får möjligheten till att fortsätta hos dem. Dessutom har de ju världens finaste och mysigaste yogasalar/rum.

Idag provade jag på en avancerad position på slutet, och jag är så stolt och glad över mig själv att jag vågade. Och dessutom peppade så att de andra som var lite nyare också vågade. Man måste utmana sig själv ordentligt ibland. Ibland måste man tillåta sig att både ramla och flyga, som en sann yogi! =)

Comments: 1 Comment

Yoga på recept

Här hemma i Sverige har läkarna ordinerat motion på recept i några år, men nu går amerikanska läkare ett steg till. Istället för medicin har de börjar ordinera aktiviteter, där både kropp och själ är i samspel, till exempel yoga, meditation och andningsövningar. Faktiskt har 1/30 av amerikanerna som utövar yoga blivit hänvisade till det av sina läkare.

Källa: IForm 13/2011

Tag Search: , ,
Comments: 1 Comment