Posts Tagged 'piloxing'

Dessa har jag köpt precis!!

Läste i min topphälsa tidning om powergloves, som är handskar med vikt i som man kan ha när man exempelvis powerwalkar eller löptränar. Tänkte det kunde vara bra med lite extra träning för armarna. Jag återkommer hur de verkar vara. Vill ha dem nu så att jag kan prova hehe. Hoppas de kommer under veckan. Jag kan ju även använda dem när jag går på piloxingpassen.

Jag köpte dem ifrån Sport&Fritid och de beskriver dem som här:

Powergloves är en underbar uppfinning för dig som vill addera lite extra vikt till dina pass. Glöm alla gamla svettiga viktmanschetter. Dessa smidiga handskar kan du även ha på dig hemma.

Handskarna är tvättbara och väldigt hållbara. Du fäster dem enkelt med kardborrebandet och de är ”one-size”. En av de senaste träningstrendrna i Hollywood är Piloxing, kan närmast beskrivas som en blandning av pilates och boxning.

Finns i tre olika vikter
Lila - 0,25 kilo
Blå - 0,5 kilo
Röd - 1 kilo

Och så här ser de ut, bilden är lånad från samma sida

Dagens pass

Då är dagens pass avklarat, känns riktigt härligt! Idag blev det de vanliga torsdags passet Piloxing, det är grymt bra träning, man kämpar verkligen för att orka hela passet. Men samtidigt ju fler gånger man går så finns det utrymme att pressa sig mer, vilket är bra. Om ni vill veta mer vad passet innebär så har jag skrivit det i ett tidigare inlägg.

Jag kan varmt rekommendera detta passet!

Nu har jag duschat och fått mat i magen, samt pluggat lite . man måste ta vara på energin man får av träningen hehe. Nu blir det i alla fall slapp framför tvn..

Zumba

Igår blev det ett pass med zumba, det är ett dans pass som är influerat av många olika danser bland annat latinodanser och afrikanska rytmer. Jag älskar passet eftersom att jag älskar att dans och det känns verkligen att man tränat efteråt om man verkligen ger allt och tar ut svängarna. Så gillar ni att dansa kan jag verkligen rekommendera er att prova detta passet.

Så hittills denna veckan har det blivit två tränningspass för mig och fler kommer det bli. Jag älskar verkligen när man väl kommer igång med träning och bara kör på för att det är så kul. Så hoppas inte man skulle bli sjuk nu eller nått men det tillåter vi inte!!

För att få träningen roligt, göra så att man gillar att gå till träningsanläggningen eller var det nu må vara. Så gäller det att man hittar träningsformer som man tycker om, gillar du inte att gyma, hitta andra sätta att träna styrketräning som exempelvis body pump, pilates, piloxing, yoga. Gillar du inte att löpa ute, hitta andra sätt att träna upp din kondition, det finns flera olika pass som är väldigt konditionskrävande exempelvis Zumba, Body combat. Prova flera olika saker för att hitta det just du trivs med, så kommer du också tycka det är roligt att träna sen!

Piloxing

Idag skall jag köra ett pass på Sats som kallas Piloxing, det är en blandning mellan box och pilates. Grundaren Viveca Jensen ville skapa ett pass för tjejer, piloxing träningens fokus område är lår,rumpa och mage.

Piloxing är väldigt stort i USA och det är ett pass som många kändisar gillar att köra.

Idag blir det tredje gången jag kör piloxing och jag verkligen älskar det passet, det är tufft, man känner verkligen att man tränar samtidigt som det är väldigt roligt. Första gången jag provade på passet så kände jag efter ett tag grymt mycket i benen och jag kollade upp på klockan och såg att det bara gått en kvart av passet och jag tänkte hur sjutton skall jag klara resten när jag redan känner så mycket, men jag klarade det!! Och det känns underbart efter.

Så har ni inte provat detta pass och har möjligheten att göra det, så tycker jag verkligen att ni ska prova det!!

Vill ni läsa mer om det kan ni gå in här: Piloxing