Posts Tagged 'powerwalk'

Bilder från min powerwalk

Löpning/powerwalk

Idag var jag ute på min en mila runda, kändes riktigt skönt att komma ut i friska luften när man är inne på jobbet hela dagarna. Jag löpte lite mer denna gången mot förra så det är ju skönt att det förbättras, tror rundan tof ca 5 minuter kortare denna gången och det är ju inte så illa =)

Kanske hinner man träna upp sig ordentligt innan loppet i slutet på augusti. Hoppas kan man ju alltid. Men det är nog bara att kämpa på så skall det nog gå tillslut. Och snart har jag ju semester så då har jag ju lite mer tid och ork att lägga ner.

Men det är verkligen underbart skönt att komma ut på en löparrunda!! Riktig avkoppling!!

Löpning + Powerwalk

Idag körde jag en-mila sträckan, jag började powerwalka men sen fick jag spring i benen så varavde löpning och power walk. Hela rundan tog dryga 1,20h. Och det var riktigt skönt!! Så jag kommer nog fortsätta att köra så, och förhoppningsvis så kommer man till slut löpa runt hela.

Löpning är verkligen en frihetskänsla, att bara swiicha fram i naturen. Det är så fint runt skatås också, ett bra ställe att motionera på. Ska blir riktigt skönt med semester sen så man kan ge sig ut när man vill. Hos mamma kanske jag kan låna bilen och köra uppe på billingen.

Jag skulle behöva ett par bra löparshorts, får se om man kan hitta några billiga…

Ny klocka + powerwalk

Idag blev det en powerwalk på 50 minuter, gick en annan sväng idag för att få lite variation. Och det var lika skönt som vanligt. Det känns helt underbart skönt nu när man rört sig varje dag, en rutin som jag skall behålla så mycket som det går. Imorgon kommer jag dock inte kunna träna något då det är AW med jobbet, men en dag av sju gör ju inget =)

Jag fick även min nya klocka idag, den visar tid, sträcka, kcal man bränner osv. Grymt bra!! Jag gillar den =) Finns säkert fler finesser som jag inte kollat än. Hade tänkt lägga upp en bild men det funkar inte just nu att få in den i datorn, så jag får prova senare..

Dessa har jag köpt precis!!

Läste i min topphälsa tidning om powergloves, som är handskar med vikt i som man kan ha när man exempelvis powerwalkar eller löptränar. Tänkte det kunde vara bra med lite extra träning för armarna. Jag återkommer hur de verkar vara. Vill ha dem nu så att jag kan prova hehe. Hoppas de kommer under veckan. Jag kan ju även använda dem när jag går på piloxingpassen.

Jag köpte dem ifrån Sport&Fritid och de beskriver dem som här:

Powergloves är en underbar uppfinning för dig som vill addera lite extra vikt till dina pass. Glöm alla gamla svettiga viktmanschetter. Dessa smidiga handskar kan du även ha på dig hemma.

Handskarna är tvättbara och väldigt hållbara. Du fäster dem enkelt med kardborrebandet och de är ”one-size”. En av de senaste träningstrendrna i Hollywood är Piloxing, kan närmast beskrivas som en blandning av pilates och boxning.

Finns i tre olika vikter
Lila - 0,25 kilo
Blå - 0,5 kilo
Röd - 1 kilo

Och så här ser de ut, bilden är lånad från samma sida

Power walk i det gröna

Idag gav jag mig ut på en powerwalk i naturen, hur skönt som helst!! Det är så skönt att bara gå i hög fart med musiken i öronen och inget annat som stör en. Det är bara jag, naturen och musiken!! Super bra avkoppling och bra motion. Idag blev det en runda på ca 7km och det tog 1 timma och 15min. Känns gött i kroppen nu efter =)

Nu vet jag vart 5km spåret går också och kan ju verkligen förstå att människor har beskrivit det som en av de backigaste spåren vid skatås. Det var väldigt mycket upp och ner. Bra intervall bana. Så kommer försöka springa där mycket, då kommer jag nog få upp en bra kondition inför min en-mila lopp. Där loppet går är det ju också rätt backigt. Så det kan nog vara bra förberedelser.

Här är lite bilder från powerwalken…